Voorzieningen rondom Bloemendal

Vanuit Bloemendal heb je alles bij de hand. Niet alleen een groene en waterrijke omgeving, maar ook de dorpse levendigheid van Barneveld. Met veel culturele mogelijkheden en een bruisend hart met winkels en restaurants. De kinderen gaan in het dorp naar school of naar het dagverblijf. En ook op sportief gebied is er voor ieder wat te doen. Denk aan voetbal, hockey of squash.

image alt

Scholen

Barneveld is een kinderrijk dorp met veel mogelijkheden voor kinderopvang en scholen. Binnen 10 minuten fietsafstand van Bloemendal vind je al zeker 5 scholen van verschillende stromingen. En ook in middelbare scholen is Barneveld goed voorzien.

image alt

Sport en spel

In Barneveld zijn zeker zo’n 100 sportgelegenheden, dus voor iets wat wils. Vlak bij Bloemendal vind je bijvoorbeeld Voetbal Vereniging Barneveld, de Mixed Hockey Club Barneveld en de sportzaal Oosterboshal waar verschillende sporten te beoefenen zijn. Op diverse plekken in de wijk Bloemendal verschijnen (natuurlijke) speelvoorzieningen voor kinderen.

image alt

Winkels en horeca

Het centrum van Barneveld biedt je grote winkelketens als Hema en Vero Moda. Maar daarnaast ook leuke boetiekjes, woonwinkels en conceptstores. Toch liever een dagje shoppen in Amersfoort? Met de trein ben je er zo. Uiteten gaan kun je ook goed in Amersfoort, maar vlak Barneveld zeker niet uit! Wat dacht je van een viergangenmenu bij Restaurant De Oranjerie op Landgoed Schaffelaar? Of van een high wine bij Bij ’t Raadhuys, midden in het centrum?

image alt

Eropuit

Een dagje eropuit vanuit je woning in Bloemendal; waar zal je eens beginnen? De kids vermaken zich prima in het Oosterbosbad, het klimbos Garderen of Speelboerderij De Happyfarm. Of bezoek voor een meer educatief uitje het Oud Ambachten & Speelgoed Museum of het Schaffelaartheater. Maar je kunt natuurlijk ook een lange wandeling maken door het Gelders Landschap.

Onze kijk op Bloemendal Visie
Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Bloemendal