Koopwoning met aanvullende toewijzingscriteria

1 juli '21

Er is een nieuw woningtype toegevoegd aan het woningaanbod: de koopwoning met toewijzingscriteria. Ben je hierin geïnteresseerd? Dan is het goed om te weten dat er aanvullende toewijzingscriteria voor deze tussenwoningen zijn. Zo mag je bijvoorbeeld geen hoger gezamenlijke inkomen van € 65.000 hebben en krijgen deze woningen een anti-speculatiebeding en zelfbewoningsplicht.

Bruto jaarinkomen van maximaal € 65.000

Een koopwoning met aanvullende toewijzingscriteria is bestemd voor mensen die een gezamenlijk bruto jaarinkomen van maximaal € 65.000 hebben. Er zal/zullen (een) inkomensverklaring(en) van de belastingdienst gebaseerd op het inkomen van 2020 overlegd moeten worden. Wil je in aanmerking komen voor een bereikbare koopwoning? Je kunt je inkomensverklaring meenemen tijdens het verkoopgesprek of samen met je financiële check uploaden in je Mijn Eigen Huis Account wanneer de verkoop is gestart.

Anti-speculatiebeding en zelfbewoningsplicht

Tegenwoordig is het als starter al moeilijk genoeg om een woning te kopen. Er wordt vaak overboden en investeerders liggen op de loer. Om de woningen tot en met € 350.000 v.o.n. enkel voor starters en doorstromers ter beschikking te stellen wordt daarom een anti-speculatiebeding en een zelfbewoningsplicht opgenomen in de koopcontracten. De zelfbewoningsplicht houdt in dat een huis alleen door de koper bewoond mag worden, waardoor verhuren dus niet mogelijk is. En het anti-speculatiebeding zorgt ervoor dat een woning pas na 10 jaar doorverkocht mag worden. 

  Bekijk het woningaanbod
  Stel een vraag