Koop je huis volledig online!

21 oktober '22

Een paar schoenen online kopen is voor bijna niemand meer vreemd. Maar dat je ook je nieuwbouw woning volledig online kunt kopen, dat is iets nieuws! In Bloementuin fase 2A en 2B bieden we je nu de mogelijkheid om het hele aankoopproces digitaal te doorlopen. Zelfs de handtekening onder de koopovereenkomst kun je digitaal, thuis vanaf de bank zetten. Liever contact met de makelaar? Dat kan natuurlijk ook. 

100% online kopen

Heb je een optie op een woning gekregen? Dan kun je die bevestigen (of annuleren) in jouw account. Je hebt 48 uur de tijd om dat te doen. Direct daarna bepaal je of je het aankoopproces digitaal wilt doorlopen, of toch liever bij de makelaar aan tafel. Kies je voor online? Dan doorloop je enkele stappen zodat het koopcontract opgemaakt kan worden. Binnen enkele werkdagen ontvang je een unieke link naar de overeenkomsten. Je plaatst digitaal (helemaal veilig en volledig wettelijk erkend) je handtekening en daarna ontvang je de ondertekende overeenkomsten in jouw eigen account. Heb je tijdens het proces nog vragen? Bel, chat of stel je vraag via het vragenformulier.

Woning met extra toewijzingscriteria

Een koopwoning met aanvullende toewijzingscriteria is bestemd voor mensen die een gezamenlijk bruto jaarinkomen van maximaal € 60.000 hebben. Er zal een inkomensverklaring van de belastingdienst gebaseerd op het inkomen van 2021 overlegd moeten worden en een werkgeversverklaring zodra je een optie hebt geaccepteerd. Indien er samen wordt gekocht dan moeten er dus 2 inkomensverklaringen en werkgeversverklaringen worden aangeleverd. Na het controleren van deze documenten worden de koopcontracten digitaal aangeboden en kun je je woning digitaal tekenen.

Toch liever naar de makelaar?

Uiteraard blijft het ook mogelijk om persoonlijk contact te hebben met de makelaar. Je kunt daar nog gewoon 'ouderwets' je handtekening zetten en eventuele aanvullende vragen stellen. Aan jou de keuze!

Meer weten? Hoe werkt online kopen
Ik heb een vraag! Veel gestelde vragen