Interview kopers: ‘De woning en locatie zijn perfect voor ons’

29 augustus '23

Op dit moment wonen Dick (64) en Riet (62) nog in Kootwijkerbroek, maar eind volgend jaar verruilen ze hun woonplaats voor Barneveld, waar ze in een levensloop tussenwoning gaan wonen. Hoewel het een compleet nieuwe buurt is, is het stel toch al aardig bekend in Bloementuin. Riet: “Onze dochter en schoonzoon wonen sinds afgelopen kerst in Bloementuin en dat bevalt zo goed dat wij binnenkort in de buurt gaan wonen.”

image alt

Comfortabel en gelijkvloers wonen

“Onze schoonzoon zag dat Bloementuin fase 3 startte en wees ons op het project. Voorheen werkte ik altijd in de zorg, maar vanwege artrose kan ik helaas niet meer werken. Dat is ook een van de redenen dat we nu gaan verhuizen. We gaan kleiner en gelijkvloers wonen zodat alles wat gemakkelijker wordt”, vertelt Riet. “Het is prettig dat we straks dicht bij een van onze kinderen wonen, dat lijkt ons handig voor de toekomst. We waren er dan ook snel bij toen de woningen in verkoop gingen. We zien nu al dat het een mooie, groene wijk wordt en dat spreekt ons aan. Onze dochter en schoonzoon willen hier al niet meer weg!”

Genoeg ruimte voor de kleinkinderen

De woning die het koppel koos is levensloopbestendig, waardoor de slaap- en badkamer op de begane grond zijn. Op de eerste verdieping is er nog een extra slaapkamer. Riet: “Wij vonden het belangrijk dat er genoeg ruimte is voor de kleinkinderen om te spelen en te logeren. Daarnaast krijgt het orgel van Dick ook een mooie plek op de bovenverdieping.”

Klaar voor de toekomst

“Ik ben geboren in het huis waar wij nu wonen. Wij hebben hier 41 jaar samen gewoond. Onze nieuwe woning heeft geen gasaansluiting en is energiezuinig, dat speelde zeker mee in onze reden om te verhuizen. We zijn daarmee goed voorbereid op de toekomst’, legt Dick uit.

Ook Riet kijkt enorm uit naar het wooncomfort van de nieuwbouwwoning: “In ons huidige huis hebben we nog gaskachels, daardoor zijn niet alle kamers altijd even goed verwarmd. Mijn dochter heeft vloerverwarming en ik merk daar dat de gelijke warmte door het hele huis prettig is voor mijn lijf.”

image alt

Fijne ligging aan een groenstrook

“We houden van het groen en de natuur, dus ik vind het ook erg fijn dat onze woning aan een groenstrook ligt. Daardoor zitten we niet direct aan een doorgaande weg en wonen we rustig. En ook op ons eigen stukje groen, de achtertuin, verheug ik mij. Bij ons huidige huis hebben we een hele grote tuin die goed bijgehouden moet worden en dat kost aardig wat werk. Bij nieuwbouw kun je veel sneller buiten zitten, omdat je daar lekker beschut zit”, laat Dick weten. Riet: “Onze dochter heeft al veel bloemen en planten geplaatst en je ziet dat er in de wijk steeds meer vogels en vlinders op het groen af komen. Dat vind ik geweldig!”

Alles dichtbij

“We zitten straks vlak bij Barneveld centrum. Nu wonen we aan de rand van een dorp waardoor je veel met de auto rijdt. In Bloementuin zit alles in de buurt, waardoor ik ook lopend boodschappen kan doen”, vertelt Riet. De locatie is ook voor Dick ideaal. Zijn nieuwe woning is namelijk op loopafstand van zijn werk: “Ik werk al 28 jaar met veel plezier als conciërge op een school in Barneveld. Daar kan ik straks te voet naartoe.”

image alt

Ook gelijkvloers wonen in Bloementuin?

Zie jij het ook zitten om net als Dick en Riet gelijkvloers te wonen in een levensloopbestendige woning? In fase 3 zijn zowel levensloop tussenwoningen als levensloop 2 onder 1 kapwoningen te koop. In september start de bouw en als alles volgens planning verloopt, krijgen de nieuwe bewoners in het vierde kwartaal van 2024 de sleutel. Heb je interesse? Vraag dan direct vrijblijvend een optie aan.

Bekijk de vrije levensloopwoningen
Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in De Bloementuin fase 3? Bekijk de overige vrije woningen