Bloemendal wordt bouwrijp gemaakt

14 juli '21

In opdracht van de gemeente Barneveld wordt de toekomstige nieuwbouwwijk Bloemendal op dit moment bouwrijp gemaakt. En dat levert mooie plaatjes op! Vanuit de lucht zijn de eerste contouren van deze nieuwe wijk goed zichtbaar. Naar verwachting zijn de werkzaamheden na de zomervakantie afgerond. De foto's zijn gemaakt door Jan van Uffelen en Heliflight.nl.

De komst van Bloemendal wordt steeds een stukje concreter

In de bouwrijp fase wordt de infrastructuur aangelegd. Zo worden riolering, water-, elektra-, en datanetwerken in de grond gelegd waarna de bouwwegen worden aangebracht. Op dit moment wordt iedere dag bijna 1300 m3 zand gebruikt om de toekomstige woonwijk op de juiste hoogte te brengen. Tenslotte worden de bouwkavels gereed gemaakt voor bebouwing. Zo wordt de komst van Bloemendal steeds een stukje concreter.

Bloemendal is gelegen aan de Nijkerkerweg, wat een belangrijke verbindingsweg is tussen Barneveld en Nijkerk. Ter hoogte van de nieuwbouwwijk komt een groot verkeersplateau. Deze kruising zal in de toekomst de hoofdingang van de wijk worden. Een groot deel van de werkzaamheden aan het verkeersplateau is al uitgevoerd. Hiervoor is het fietspad ten westen van de Nijkerkerweg verlegd en is een nieuw wegdeel aangebracht, waar momenteel het verkeer gebruik van maakt. In de laatste fase van de Nijkerkerweg worden de aansluitingen gemaakt tussen het oude en het nieuwe wegdeel. 

  Meer nieuws lezen
  Naar het woningaanbod