Architect Bloemendal fase 4 over comfortabel en ruim wonen

21 juni '23

Wonen in een duurzaam appartement met veel ruimte, water en groen om je heen? Dát kan in Bloemendal fase 4. Alex Drost van FIER Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de 8 ruime en comfortabele appartementen. “Je hebt vanuit elke hoek van het appartement een prachtig uitzicht op het groen van de wijk.”

image alt

Groene wijk

Kenmerkend voor de wijk Bloemendal is de groene opzet. In het ontwerp van dit appartementencomplex was het dan ook belangrijk om zo groen mogelijk te werk te gaan. Niet alleen in de appartementen zelf op het gebied van duurzame aspecten, maar ook door de aanleg van groen in en om het gebouw. “Wat mij aanspreekt aan de opzet van de wijk is de diversiteit. Juist in deze appartementen woon je heel mooi omdat het omringt is door groen en daardoor een heel open karakter heeft. Vanuit de appartementen heb je een prachtig uitzicht over de wijk. Er is een wandelpad voor de deur, dus je maakt ook zo een praatje met andere bewoners. Deze factoren maken het heel aantrekkelijk om hier te gaan wonen.”

Wat direct in het oog springt, is de prachtige mix van bloemen en klimplanten rondom het gebouw. “Dit zorgt voor samenhang en eenheid en sluit goed aan bij de groene uitstraling van de wijk”, aldus Alex. “Ook realiseren we op de ruime balkons plantenbakken met groen. Elk appartement heeft een eigen balkon en hiervoor hebben we bloembakken ontworpen waar diverse planten in komen. Dit krijgen de bewoners vanuit het project aangeboden. De planten zijn zowel hangend als opgaand tegenaan het gebouw waardoor een hele mooie dynamiek ontstaan.”

Ruimtelijke uitstraling

De eerste twee verdiepingen bestaan uit drie appartementen en op de bovenste laag zijn twee appartementen gecreëerd. Daardoor ziet het gebouw er van buiten speels en vriendelijk uit. Alex: “We hebben het als het ware opgebouwd in lagen die je onder andere duidelijk terug ziet komen in het metselwerk van de gevels. Daardoor oogt het gebouw heel elegant. Massief is het dus zeker niet, wat je misschien van een appartementengebouw verwacht. Die laagjes aan de buitenzijde zorgen ook voor een hele ruimtelijke uitstraling en passen daarmee perfect bij de rest van de wijk.”

image alt

Lichtinval

Alex vervolgt: “Die ruimtelijkheid hebben we daarnaast benadrukt door voor elk appartement een gevel aan twee kanten te creëren. Dat betekent dat er dus geen voor- of achtergevel is, maar dat het hele gebouw van elke kant benaderbaar is. Daardoor is het echt een mooi gebouw in de wijk geworden!”

Ook in de woning zelf ervaar je veel ruimte, dankzij de gevels aan diverse kanten. Alex: “Er komt op deze manier in de woonkamer – in het hart van het appartement – veel licht naar binnen. Los van het oppervlak van het appartement zelf, geeft dit écht een gevoel van ruimte. Je hebt zo ook vanuit elke hoek een prachtig uitzicht op het groen van de wijk.”

Duurzame materialen

“Dankzij de duurzame materialen en installaties zoals een luchtwarmtepomp met koeling en zonnepanelen is het appartement energieneutraal waardoor je een hele lage energierekening hebt. Je auto rijdt je gemakkelijk de parkeergarage binnen, waar ook een ruime berging is”, aldus Alex.

Er is een lift in het gebouw en alles is gelijkvloers, dus daarmee is het gebouw ook rolstoelvriendelijk. De appartementen hebben de ruimte en mogelijkheden voor de woonwensen van nu, maar ook zeker van de toekomst.”

  Bekijk het woningaanbod
  Meer nieuws lezen