Woning met toewijzingscriteria

In aanbouw / bewoond

Omschrijving

In Bloementuin fase 1 komen in totaal 3 tussenwoningen met toewijzingscriteria. Deze woningen met een woonoppervlakte van 108 m2 zijn zeer duurzaam door het gebruik van zonnepanelen en een warmtepomp.


Lees meer over de aanvullende toewijzingscriteria

In aanbouw / bewoond

Woning met toewijzingscriteria

ca. 109 m2
3 kamers
Warmtepomp
Tuin
dorpsleven
image alt

Anti-speculatiebeding en zelfbewoningsplicht

Tegenwoordig is het als starter al moeilijk genoeg om een woning te kopen. Er wordt vaak overboden en investeerders liggen op de loer. Om de woningen tot en met € 350.000 v.o.n. enkel voor starters en doorstromers ter beschikking te stellen wordt daarom een anti-speculatiebeding en een zelfbewoningsplicht opgenomen in de koopcontracten. De zelfbewoningsplicht houdt in dat een huis alleen door de koper bewoond mag worden, waardoor verhuren dus niet mogelijk is. En het anti-speculatiebeding zorgt ervoor dat een woning pas na tien jaar doorverkocht mag worden. 

image alt

Bruto jaarinkomen van maximaal € 65.000

Een koopwoning met aanvullende toewijzingscriteria is bestemd voor mensen die een gezamenlijk bruto jaarinkomen van maximaal € 65.000 hebben. Er zal een inkomensverklaring van de belastingdienst gebaseerd op het inkomen van 2020 overlegd moeten worden en een werkgeversverklaring. Indien er samen wordt gekocht dan moeten er dus 2 inkomensverklaringen en werkgeversverklaringen worden aangeleverd.