Woning met toewijzingscriteria - in aanbouw #040

In aanbouw / bewoond

Omschrijving

Een duurzaam nieuwbouwhuis in een dorpse buurt staat al jaren op je verlanglijst. En laat de rode gevel met bloemkozijn en frans balkon nou net jouw smaak zijn. Bouwnummer 40 biedt 101 m2 woonplezier en een tuin met berging op het oosten. Dat maakt thuiskomen in deze tussenwoning met toewijzingscriteria elke dag fijn.

In aanbouw / bewoond

Woning met toewijzingscriteria - in aanbouw #040

ca. 101 m2
3 kamers
Luchtwarmtepomp
ca. 59 m2Tuin
Oosten

Overzicht wordt geladen..

image alt

Anti-speculatiebeding en zelfbewoningsplicht

Tegenwoordig is het als starter al moeilijk genoeg om een woning te kopen. Er wordt vaak overboden en investeerders liggen op de loer. Om de woningen tot en met € 259.950 v.o.n. enkel voor starters en doorstromers ter beschikking te stellen wordt daarom een anti-speculatiebeding en een zelfbewoningsplicht opgenomen in de koopcontracten. De zelfbewoningsplicht houdt in dat een huis alleen door de koper bewoond mag worden, waardoor verhuren dus niet mogelijk is. En het anti-speculatiebeding zorgt ervoor dat een woning pas na tien jaar doorverkocht mag worden. 

image alt

Een maximaal bruto jaarinkomen

Een koopwoning met aanvullende toewijzingscriteria tot en met € 259.950 v.o.n. is bestemd voor mensen die een gezamenlijk bruto jaarinkomen van maximaal € 60.000 hebben. Er zal een inkomensverklaring van de belastingdienst gebaseerd op het inkomen van 2021 overlegd moeten worden en een werkgeversverklaring. Indien er samen wordt gekocht dan moeten er dus 2 inkomensverklaringen en werkgeversverklaringen worden aangeleverd.